Mürekkepsiz yazıcı dönemi başlıyor | Euronews

0

Yazıcı teknolojisinde yeni bir çağ açılıyor.

REKLAM

Yazıcı teknolojisinde yeni bir çağ açılıyor. Hollanda'daki Delft Üniversitesi'nin eski öğrencileri, mürekkep kullanmadan herhangi bir kağıda baskı yapmanızı sağlayan bir yöntem geliştirdiler. Bu teknik, ilkokulda büyüteç ve güneş ışığı kullanılarak yapılan kağıt yakma deneyine benzer.

Aynı yöntem kızılötesi lazer ışını kullanılarak geliştirildi. Kağıdın lazer ışınlarıyla yakılmasıyla karbon siyahı noktalar elde edilir.

Bu teknolojiyi geliştiren kişi ise Venkatesh Chandrasekar: “Lazer kullanarak enerji üretiyoruz ve kağıdın rengi değişiyor. Kişi bunu normal bir şekilde denerse bazı sorunlarla karşılaşabilir. Rengi kahverengiye dönüyor ve bastığınızda kalıcı olmadığını görüyorsunuz. Silinebilir. Son yıllarda yaptığımız araştırmaların kalitesini artırdık. Mürekkepsiz baskılarda da normal renkler ve baskı kalitesi elde edebiliyoruz.

Bu yazı sisteminin teknik adı “karbürasyon”dur. Bu teknikte önemli olan lazer ışınının yoğunluğunun ayarlanmasıdır. Bu, kağıdın yanmasını önler.

Delft Üniversitesi'nden Fizikçi Aurele Adam, lazer darbesinin süresi değiştirilerek basınç noktasının siyah yoğunluğunun kontrol edilebileceğini söylüyor: “Öyle bir yoğunluğa ihtiyacımız var ki, kağıt yanmasın. Bu oldukça tek biçimlidir ve ışınları yalnızca istediğimiz alana uygularız. Lazer titreşimler gönderir. Bu titreşimler zamanla yayılabilir. Bu, yanmayı önleyen bir soğutma sistemidir. Birkaç denemeyle siyahın farklı tonlarını elde edin. Bu şekilde nihayet istediğiniz rengi elde edersiniz.

Laboratuvar testleri mürekkepsiz teknolojinin siyah beyaz yazı için gerekli parametreleri sağladığını gösteriyor.

Bu konu üzerinde çalışanlar artık ürünlerini daha büyük bir pazarda kullanmanın yolunu arıyor: “Bu ürünün bir an önce piyasaya sürülmesi ve mümkün olan en kısa sürede piyasaya sürülmesi için büyük yazıcı üreticisi firmalarla işbirliği şartlarını araştırıyoruz. mümkün olduğunca büyük bir pay var.”

Mürekkepsiz lazer cihazını üreten Chandrasekar, bu yöntemin birkaç yıl içinde pazardaki yerini alacağına inanıyor: “Öncelikle endüstriyel pazarlara odaklanıyoruz. Örneğin kutulara baskı yapmayı veya kitaplara baskı yapmayı düşünebilirsiniz. Büyük endüstriyel makinelerden bahsediyoruz. Normal ev ve ofis kullanıcıları için üretmeye başlayacağız. “Teknolojiyi günlük ortama uygun hale getirmeye çalışıyoruz.”

Dünya çapında her yıl 14 milyar dolar değerinde siyah mürekkep ve toner kartuşu satılıyor. Tüm kartuşların yalnızca %30'dan azı geri dönüştürülmektedir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

gaziantep escort