Erzurum’da heyelan faciası! Sürüklenen araçtaki anne öldü, bebeği ise aranıyor

0

Erzurum'un Tortum ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle meydana gelen toprak kaymasında, aralarında 1'i çocuk 5 Suriye vatandaşının bulunduğu hafif ticari araç Tortum deresine sürüklendi.

Araçta bulunan 3 kişi kendi imkanlarıyla kurtarılırken, annenin akıntıya kapılmış cansız bedeni olay yerinin 6 kilometre uzağında bulunurken, 8 aylık küçük kız çocuğunu arama çalışmaları sürüyor.

ANNE HAYATINI KAYBETTİ

Kaza, dün akşam saatlerinde Tortum İlçesi Pehlivanlı Kırsal Mahallesi'nde meydana geldi. Sürücüsü ve plakası belirlenemeyen, içinde 1'i çocuk 5 Suriye vatandaşı bulunan hafif ticari araç, Erzurum-Artvin karayolunun Pehlivanlı ilçesinde yanından geçen Tortum Çayı'na sürüklendi. şiddetli yağış nedeniyle heyelan meydana geldi.

8 AYLIK BEBEK SUDA KAYBOLDU

Araçta bulunan 3 kişi kendi imkanlarıyla kurtulurken, anne ve 8 aylık oğlu ise suda kayboldu. İhbarın ardından olay yerine çok sayıda kurtarma ekibi müdahale etti. AFAD'a bağlı dalış ekipleri, aracın sürüklendiği yerden 6 kilometre uzakta annenin cansız bedenine ulaştı. Tortum Çayı'na düşen hafif ticari araç, olay yerine getirilen vinçle sudan çıkarıldı.

GDFHDJ

Tortum Çayı'nda kaybolan 8 aylık çocuğu arama çalışmaları sürüyor. Erzurum, Tokat, Sivas AFAD, Erzurum ve Van JAK'ın da aralarında bulunduğu 50'ye yakın kişi ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi arama kurtarma ekibi, çocuğu bulmak için çalışıyor. Ekipler, yoğun yağış nedeniyle akışı artan dere oyuklarında da kontroller yapıyor.

GFSDG

DİKKAT DUŞU

Bu arada Erzurum Valiliği, aramaların sürdüğü Tortum ilçesi ile Aşkale, Pazaryolu, İspir, Uzundere, Narman, Olur, Oltu, Pasinler, Horasan ve Köprüköy ilçelerinde sağanak yağış uyarısında bulundu.

_80638 (1)

Valilikten yapılan açıklamada, bugün öğle saatlerinde Erzurum'un kuzeyi ve doğusu için sarı kod uyarısı verildiği belirtilirken, şu ifadelere yer verildi: “Ani su baskını, su baskını, heyelan, yıldırım, yerel yönetim gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmalıyız. dolu, ani kuvvetli rüzgarlar ve kısa süreli fırtınalar ve ulaşımda aksamalar.” Söylenmeli.

_80628

(DHA)
Bu içerik Devrim Karadağ tarafından yayınlanmıştır.

Sıkmak
“Arabama çarptığını görünce dehşete düştüm” dedi ve belediyeye şikayette bulundu.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber
meritking casibom giriş