Fusti di lezzet: Ravioli çorba tarifi – son dakika gurme haberleri
Yoğurt ve domates sosu ile iki farklı versiyonla yapılabilen bu çorba, ravioli’nin klasik lezzetini daha hafif ve daha sulu bir şekilde sevenler için ideal bir seçenektir. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz mantı çorbasının lezzetli tarifi!
Malzeme
- 1 bardak hazır veya ev yapımı mantı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı yağ
- 1 çay kaşığı domates salçası
- 5 bardak sıcak su veya et suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı biber
- 1 çay kaşığı kuru nane
Yoğurt kaplaması için:
- 1 bardak yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 bardak sıcak su
Yapı
Çorbanın tabanlarını hazırlayın
Bir tencerede tereyağı ve yağı eritin.
Domates salçasını ekleyin ve birkaç dakika kızartın.
Sıcak suyu veya et suyunu ekleyin ve kaynatın.
Ravioli pişirin
Ravioli kaynar suya ekleyin ve yumuşak olana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin.
Yoğurt eğitimini hazırlayın
Bir kasede yoğurt, un, yumurta sarısı ve sıcak suyu çırpın.
Sıcak çorba suyundan bir palet alıp yollara ekleyin (bu yoğurtun kesilmesini önler).
Çorbaya hazırlanan görgü kurallarını yavaşça ekleyin ve sürekli karıştırarak 5 dakika daha pişirin.
Baharatlarla lezzet ekleyin
Çorbanın altını kapattıktan sonra tuz, karabiber, biber biber ve kuru nane ekleyin.
İsterseniz, tereyağında nane ve kızgın biber ile servis yapabilirsiniz.
Bu zarif mantı çorbası, tatmin edici ve lezzetli lezzeti ile masalara ısı katacaktır. Afiyet olsun!